Снимка: архив Булфото

Свлачище в Панчарево събори дървета върху електропровод на ЧЕЗ и остави без ток днес селата Железница и Плана. Това съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ. Екипите на дружеството успели да подадат напрежение в Железница чрез алтернативни схеми на електрозахранване.

Още по темата
В късния следобед служители на компанията отстраняваха повредите, заради което издадоха предупреждение за краткотрайни прекъсвания на тока в с. Бистрица и кв. Горубляне.

От ЧЕЗ обясниха и че съборените дървета са извън сервитутната зона на електропроводите на компанията.

„Просеките, които имаме право да правим, са с определени параметри и не можем да прочистваме дървета извън тях, дори те да са рискови за електрозахранването”, обясниха от дружеството. Те обясниха, че заради снежната буря от миналия петък все още падат дървета, което поврежда електрическите съоръжения.

ЧЕЗ обясни, че в района на Бистрица и Железница се случва да има непланирани прекъсвания на тока, които обаче се дължат само на екстремни метеорологични условия. От компанията припомниха, че вече са извършили редица ремонти на електропроводите в района, но планират още един тази година.

Жителите на Железница обаче обявиха, че утре излизат на протест заради честите прекъсвания на тока. 

Възможно е да блокират и пътя за Самоков, който минава през селото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase