Снимка: Булфото

ЧЕЗ ще подобри електрозахраването в село Лозен с нова кабелна връзка, съобщиха от дружеството, след като по-рано днес около 400 жители на селото се събраха на протест срещу честото спиране на тока.

Хората се оплакаха, че това им създава битови неудобства и поврежда електроуредите им. 

От ЧЕЗ припомнят, че на 17 декември 2014 г. са включили в експлоатация нова възлова станция в Долни Лозен, с което електрозахранването в района е било подобрено. На втория етап от проекта, чието реализиране предстои, компанията ще изгради нова кабелна връзка, която ще позволи свързването с възловата станция и на Горни Лозен. 

ЧЕЗ очаква разрешение за строеж и е в готовност веднага след неговото получаване да стартира изграждането на обекта. Компанията се ангажира в срок от три месеца проектът да бъде приключен, с което качеството на доставяната в Лозен електроенергия ще се завиши и ще се минимизира рискът от смущения в електрозахранването. Досега съществуващата схема на захранване на селото ще се поддържа в изправност и ще осигурява алтернативен вариант за електроподаване при евентуални аварийни прекъсвания.

Кметовете на Община Панчарево и село Лозен изказаха готовността да съдействат при необходимост, а представителите на ЧЕЗ Разпределение от своя страна декларираха готовността си реконструкцията да започне незабавно след издаването на разрешението за строеж. Компанията се ангажира и с повторна проверка на въздушните участъци от мрежата и отстраняване на евентуални открити забележки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase