Снимка: БТА
fallback

В края на август трябва да бъде отворен за движение бул."Черни връх" при строежа на новата станция "Витоша", която е част от разширението на втората линия на метрото, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.

Тя, заедно с директора на „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев, провериха изграждането на участъка.

„Ние правим тези проверки, за да сме сигурни, че обектите вървят в срок и ако може малко по-бързо и гъвкаво да се освобождава движението. За мен беше важно постепенно да планираме и възможностите за постепенно отпушване на движението. Това в момента е проблемен район”, посочи Фандъкова.

Oще по темата
Тя съобщи, метростанцията, която ще бъде готова през юни 2016 г., ще има седем входа. Столичният кмет припомни, че строителството на участъка започна през август миналата година изцяло с финансиране на Столичната община. Цялото трасе струва 42,3 млн.лв., или 16,5 млн.лв. на километър.

“Участъкът е включен в ОП "Транспорт" и ще се финансира по нея, след това средствата ще бъдат възстановени на общината”, посочи Фандъкова. Тя пресметна, че прогнозното увеличение на пътниците на метрото след завършването на метроучастъка възлиза на над 25 хиляди пътници дневно.

Към станцията с довеждащ транспорт могат да се придвижват и хора от съседните квартали, от тук тръгват и автобусите за Витоша, посочи столичният кмет. Фандъкова заяви още, че  ще бъдат обновени пътните платна на булеварда между ул. "Сребърна" и ул. "Филип Кутев", релсовият път, контактната мрежа, електроснабдяването. Предвижда се да бъде направена градинка и детска площадка.

Фандъкова посочи още, че предстои да бъдат извършени отчуждителни процедури за терените по бул. "Черни връх", тъй като той ще бъде разширен с по две ленти до Южната дъга, така че участъкът да стане четирилентово трасе.

По думите й това е една зона, в която се работи много интензивно и в крайна сметка това ще доведе до облекчаване на движението и даване възможност на хората да използват най-модерния екологичен транспорт - метрото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 9 години

До ГошкоУаууу впечтли с неграмотност и простотия ,ама много.

24

Гошко

преди 9 години

Тоя пък софиянеца кореняк се обади. Ти кво мислиш че да си шофянец е за уважение ли ,бе. Ела по Черноморието да видиш как се гледа на кошниците със софийски номера - като на диви селяни дето паркират на пясъка и *** в гората ,а устата им по голяма от задницата на дебелите им жени. Ква София кви 5 лева , гледайте ,че са "бежанците" от провинцията дето им сече пипито малко от малко ,че иначе отвас кво ше излезе мързеливите шопи дет по цял ден пият шуменско в борисовата и продават семки за по1че

23

Анонимен

преди 9 години

Тъжната истина за София е, че истинските софиянци отдавна емигрираха и освободиха място в столицата за амбицозни ***, които прииждат на орди от цяла България. Те са съгласни да работят и за 1000 лв, само и само да се сдобият със заветния софийски номер на таралясника си, та като се приберат в събота на село да се правят но софиянци. Ако има пред кого де - щото те и съседите им селяни и те дойдоха в София. Тъжно, но факт.

fallback