Снимка: архив Булфото

Лидия Петрова, която се самозапали вчера следобед пред сградата на президентството, остава в критично състояние. Това обявиха от „Пирогов“ тази сутрин. Младата жена беше транспортирана в болницата веднага след трагедията с 90% изгаряния. Екипът на проф. Огнян Хаджийски продължава да се бори за живота й.

Състоянието й обаче е без промяна от вчера, съобщиха още от болницата. Оттам припомниха, че Лидия е с изгаряния по цялото тяло и главата, изгорели са и дихателните й пътища и тя е на командно дишане.

Още по темата

Междувременно близките на младата жена отхвърлиха версиите, които се появиха веднага след трагедията пред президентството, че Лидия е психичноболна.

„Тя не е луда, не е имала психични проблеми“, коментира разстроена сестра й в репортаж на TV7. “Имаме съмнение за секта, друго не мога да ви кажа“, каза още жената.

Лидия е била разделена със съпруга си, който се е грижел за 11-годишния им син, става ясно още от предаването. Родителите на младата жена също са разделени, а тя не се е виждала с баща си от години.

Бащата живее на семейни начала с друга жена. Той чул по телевизията за инцидента и казал: „Дали не е Лидия“, разказа жената, с която живее той. „Аз с нея не съм се срещала, въпреки че от 7 години живея с баща й. Тя просто не го търсеше“, разказа още тя. Жената предположи, че може би Лидия е била на страната на майка си и това я е карало да избягва баща си.

„Жалко, жалко“, беше първата реакция и на бащата Петър Петров. Той потвърди, че Лидия не контактува с него и не я е виждал от години. Въпреки това той обясни, че дъщеря му не се е разбирала със съпруга си и вероятно психически проблеми са я тласнали към крайната стъпка.

„Жената си беше много нормална, всичко си й беше в ред. Обичаше много да снима, правеше снимки. Добро момиче, аз не зная защо така стана“, обясни пък съсед на Лидия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase