Снимка: Булфото, архив
fallback

Асансьорът в кв. "Гео Милев" е бил в изправност, причина за трагичния инцидент е човешка грешка и неразумно поведение, съобщиха от Държавна агенция за метрологичен и технически надзор.

Както Dnes.bg писа, в събота вечерта загина мъж в жилищна сграда в квартал "Гео Милев". Той и още двама души заседнали между третия и четвърти етаж. По собствена инициатива 53-годишен мъж решил да извади хората от асансьора след като жена получила хипертонична криза. Вместо на площадката обаче той полетял в шахтата.

Едва след трагедията другият заседнал мъж се обадил на техниците, които се отзовали след няколко минути и извадили заседналите.

Oще по темата

Кооперацията е нова, асансьорът - също, преминал е всички технически прегледи. По предварителна информация, причина за засядането на кабината е пад в захранването на асансьора.

Причина за фаталния край е нарушаване правилата за безопасност в подобни ситуации и предприемане на рисковано излизане от заседналата кабина.

Предварителната проверка показва, че поддържащата фирма е спазила нормативното изискване за реакция до един час. Първият екип на фирмата е дошъл на 10-тата минута, а вторият - на 20-тата минута.

От Държавна агенция за метрологичен и технически надзор апелира към всички граждани да съблюдават указанията за безопасност и действие при аварийно спиране, поставени в асансьорите, както и да не предприемат самоволни инициативи за спасителни акции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 9 години

Ами пак нещата се изкривяват, не е ли редно да има да го наречем простичко "бутон", който като го натиснеш да имаш връзка с оператор. Когато някой заседне, има нужда от помощ. Да, има моб. телефони, но имам предвид различен тип организация. Случая е идентичен, на тази жена и е станало лошо, може да е получила пристъп на паника. Мъжът и реагира спонтанно. Ако има връзка с някого ще му се обяси какво да прави, докато дойде помощтта.Асансьора иначе бил изправен, но заседнал.

28

Х

преди 9 години

Асансьора е изправен, но заседнал,все едно самолета е изправен но паднал-малко тъпо ми звучи .

27

Анонимен

преди 9 години

До рЕ тоеа бг *** със копаенето на пода слагането на теракота навсякъде за да кънти по хубаво и последващите ремонти с канго чук и ударна бормашина траещи с десетилетия са запазена марка като киселото мляко или розовото масло.Ти нищо не каза. ;) Ако му земеш тва на бантускота заедно с ракията и чалгата а да също и пикаенето по коридорите все едно си му взел душата и живота.Недей така...

fallback