Архив: Булфото

Подлезът на булевардите "България" и "Димитър Несторов" в София, където загина 52-годишна жена, ще бъде ремонтиран, заяви кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от БНР. 

По думите на кмета ремонтът ще бъде направен при изграждането на кръстовището на две нива, а общината е готова да започне всеки момент, но изчаква да приключат жалбите по плана за София.

Фандъкова допълни, че за съжаление, има и случаи на вандализъм и даде за пример пешеходния подлез, който свързва Борисовата градина с квартал "Изток". „Редовно възстановяваме осветление, пак се чупи и така ще продължаваме, за съжаление, има го и този вариант", обясни тя.

Още по темата
Днес кметът на столицата пописа ново четиригодишно споразумение с началника на Военна академия "Г. С. Раковски" контраадмирал Митко Петев за ползването на парка край академията.

Средно над петстотин души дневно посещават парка, а в почивните дни броят им се удвоява, каза контраадмирал Петев.

Столичната община поема отговорността за поддръжката – почистване, ремонти, обработка и косене на парка, заяви Фандъкова и уточни, че това е второто споразумение, което се подписва с академията.

Годишните разходите на общината за поддържането на парка са около 40 хил. лв. Кметът припомни, че в парка се провеждат големи културни събития като фестивалът "Опери в парка", моноспектакли и други прояви.

На 31 октомври, по повод Деня на народните будители, в парка ще има благотворителен крос. Събраните средства ще бъдат предоставени  за възстановяването на пострадалите училища в Мизия, допълни началникът на академията.

При посещението си в Центъра за кризисни ситуации във Военната академия кметът съобщи още, че над 100 души са обучени за реагиране при извънредни ситуации, включително районните кметове и директори на столични дирекции.

По думите й Столична община разполага с 65 доброволци и 20 души, които денонощно дежурят в звеното за аварийно-спасителни действия.

Общината работи и за изграждане на център в Панчарево, в който ще бъдат подготвяни ученици и граждани за реакция при бедствия, каза още кметът. „Те ще се обучават в среда, която е близка до естествена бедствена ситуация. Целта е да няма паника и да се взимат най-добрите решения както в личен план, така и при управлението на града”, обясни градоначалникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase