Снимка: Булфото, архив

Екип от обществени посредници ще защитава правата на клиентите на "Топлофикация". Посредниците безплатно ще разглеждат спорове между двете страни, ще правят предложения за възстановяване на нарушени права на клиенти, ще работят по сигнали. Това реши днес Столичният общински съвет /СОС/ с приемането на доклада, определящ изискванията, реда за избор, броя и функциите на лица, които да извършват дейността на обществени посредници в "Топлофикация София" ЕАД с вносители Зафир Зарков и Иван Илиев от групата на ГЕРБ в СОС.

Още по темата
Предложението е част от последователната политика на "Топлофикация" за подобряване на обслужването на клиентите, посочи Зарков, цитиран от БТА.

По думите му идеята е породена от множеството разговори с потребителски организации през последните години, в които многократно е поставян въпросът за създаване на обективно и независимо звено в отношенията между клиентите и дружеството.

Зарков отбеляза, че за да се гарантира независимостта на новия орган, той трябва да бъде избран от СОС и да не бъде в никаква зависимост от ръководството на "Топлофикация" и от дружеството като цяло.

Най-важното според Зарков е, че посредниците ще трябва да се отчитат пред СОС и по този начин ще стане ясно в кои аспекти най-често се нарушават правата на потребителите. Т. нар. медиатори ще работят по сигнали на граждани, ще разглеждат и случаи на потребители, които вече са се жалвали пред дружеството, но не са удовлетворени от резултата, обясни Зарков.

Той изтъкна подкрепата на потребителските организации, като "Активни потребители" например.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase