fallback

Puls.bg организира третия си поред форум, този път посветен на детското здраве. В него ще разгледаме с помощта на водещи български лекари най-важното, което можем да направим, за да се радват децата ни на добър имунитет и не боледуват често.

Поставяме акцент на четири важни теми:

Как бихме могли да подобрим имунитета на детето, за да не страда то от чести боледувания, тръгвайки на детска ясла/детска градина или на училище.

Ще отговорим на въпроса какво представляват ваксините и по-какъв начин те предпазват организма от сериозни заболявания, които, за щастие, не познаваме, като ще се опитаме да изясним безпокоящия съвременните родители въпрос дали те действително нанасят вреди на здравето.

За да се радва детето на добър имунитет, то трябва да е здраво, и обратното.

Храненето играе съществена роля и в двете направления. Благодарение на храненето детето може да расте здраво и щастливо, но понякога храненето вреди, създавайки условия за патологични процеси и състояния в организма, които водят до спад на имунитета и развитието на заболявания. Нещо повече, особено майките са с ясното съзнание, че храненето, един вид, проектира здравето на детето за целия му живот.

В мисията да бъдем родители и отгледаме здрави и щастливи личности трябва да знаем от кои градивни елементи и полезни вещества се нуждае детският организъм, за да има детето здрави кости и зъби, добро зрение, да функционира правилно метаболизмът му.

Четвъртата тема е посветена на едни от най-често срещаните проблеми на опорно-двигателния апарат при децата, защото знаем, че движението и правилното физическо развитие на детето също са признак на добра грижа и условие за силен имунитет, но и на добро физическо и емоционално самочувствие за десетилетия напред.

Форумът ще се проведе на 11 октомври тази есен. На този съботен ден ще се радваме да Ви срещнем с уважавани български специалисти, които да Ви предадат практични съвети и полезни знания за отглеждането и здравето на детето на достъпен език. Всеки от вас ще има възможност да зададе своите въпроси към тях и получи отговорите им.

Заповядайте от 10.00 ч. в Интер Експо Център, дори и с децата, ако няма на кого да ги оставите – ще се погрижим за тях, за да можете да получите информация, която да Ви помогне в реализирането на най-отговорната – родителската мисия.

За да ни посетите, е необходима Вашата регистрация. Таксата за вход е 10 лв.

Заповядайте! Надяваме се със събитията на Puls.bg да Ви бъдем полезни и внесем малко спокойствие в ежедневието Ви!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback