Снимка: архив, Булфото
fallback

Електронни фишове ще получават столичани, които паркират колите си в градинки, по тротоари или кръстовища, пише "Монитор".

Снимките ще се правят от служители от Центъра за градска мобилност, които ще дебнат за неправилно спрени автомобили по Закона за движението по пътищата, и после ще се изпращат на собствениците. Обмисля се възможността да се използват и стационарни и мобилни камери на КАТ и общината.

Идеята е “честитките” в пощите да заменят паяците, които шетат извън платените зони в града. Така столичани, вместо да се бъркат с по 60 лв. за паяк, ще плащат глобата по електронния фиш, която в момента е от 20 до 50 лв.

“Това все още е една идея, която в момента доразвиваме, но тази практика се прилага успешно в много европейски градове и най-вече в Лондон и Виена. Тя ще даде възможност и за много по-ефективен контрол от страна на служителите в целия град”, обясни вчера шефът на Центъра за градска мобилност Симеон Арнаудов.

Така от общината възнамеряват да прекъснат и корупционите практики. До крайната мярка се  стигнало, след като служители на КАТ обяснили в комисията по транспорт, че на територията на София паркират около 300 000 нарушители на ден.

Зелената зона в столицата може да набъбне с още 10 000 места, пише още изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

АНТИМУТРА

преди 9 години

EЛЕКТРОННИЯ ФИШ ЩЯЛ ДА СЕ ИЗДАВА И ЗА КАРУЦИ БЕЗ НОМЕРА :DКАТО ЩЯЛО ДА СЕ ПИШЕ: ГЛОБА ЗА НЕИЗВЕСТНО ЛИЦЕ ОТ СТОЛИПИНОВО!!!

23

АНТИМУТРА

преди 9 години

ТЕ ЩЕ ПРАВЯТ СНИМКИТE *** НЯКОЙ РАЗЯРЕН ГРАЖДАНИН МОЖЕ ДА ИМ СЧУПИ ФОТОАПАРАТА :D

22

Ник

преди 9 години

Във Виена, казват, нямало паяци. И спокойно можеш да паркираш в уличката, на която живееш. Включително и в центъра.Изобщо, нямало изсипани един върху друг автомобили по тротоари, пешеходни пътеки, градинки и пр. Но няма и паяци. В София паяците кръжат като лешояди, а ефект никакъв. За да пестят гориво вдигат колите в кварталите, дето са наказателните паркинги. С *** обяснения. Че някой бил паркирал в зелена площ, например, без такава да е налице.

fallback