Кметът Йорданка Фандъкова проверява строителството при Семинарията. Снимка БТА
fallback

Движението при Семинарията в столицата ще бъде изцяло пуснато на 13 юли, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, която днес провери как върви изграждането на обекта. Движението в района беше изцяло затворено от 1 до 6 юли поради изграждане на кръстовището на две нива.

Oще по темата
Тази нощ движението е било частично пуснато. Кметът обясни, че в момента се извършват довършителни дейности на обекта.

Монтира се еластичната ограда и шумозаглушителната ограда по надлеза и се оформя пространството под него. След 15 юли ще бъде направен цялостен ремонт на оградата на Семинарията, ще бъдат подновени тротоарите по бул. "Стоян Михайловски" и бул. "Пейо Яворов" при Семинарията.

По думите на кмета в рамките на проекта ще бъде изграден нов водопровод и канал по бул. "Пейо Яворов" и бул. "Стоян Михайловски", тръбна мрежа, улично осветление. Направен е нов подлез под бул. "Пейо Яворов" при ул. "Златовръх", положен е първи пласт асфалт на западното платно на бул. "Симеоновско шосе", както и на локалните платна на бул. "Пейо Яворов".

Фандъкова обясни, че трафикът в София ще се облекчи в пъти повече след пускането на кръстовището, ще се подобри и чистотата на въздуха.

Предстоят още два етапа от този проект. Следващият е изграждане на пробив покрай болница „Токуда”, който ще изведе движението към бул. „Черни”връх и ул. „Сребърна”. Третият етап е разширението на бул. „Черни връх” до Южната дъга. В момента на терена текат отчуждителни процедури.

Идеята е след построяването на кръстовището на Телевизионната кула и на Семинарията натовареният трафик от центъра да се изведе на Южна дъга, за да не се получава тапа, допълни кметът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 9 години

Айде режете лентата и закривайте държавата, че в бг-то само калпав матриал остана. Поздрав за всички които се махнаха от булгаристанското гето софия и си карат новите коли по новите пътища в белите държави. Вие в бг-то за откриването на 100 метра асфалтов път правите световна новина.

31

Анонимен

преди 9 години

Колкото пуснаха трамвай 7 на 09.06.2014. Защо изобщо дават някакъв срок?Но пък хубавото е,че поне те сами си вярват,както за всичко останало !

30

ДО 24

преди 9 години

Почти съм убеден че не е бил провинциалист, а чист шоп ! То не че 90% в София на сте от страната ...

fallback