Снимка: Булфото, архив

Още поне осем месеца живеещите в столичния квартал "Младост" ще трябва да се съобразяват с натоварения трафик. Толкова ще отнемат ремонтните дейности на основния булевард, който свързва квартала с центъра на града.

"В момента, в който завърши работата по метрото, ще започне реализацията на бул. "Александър Малинов", обеща главният архитект на София арх. Петър Диков. По думите му булевардът, който ще осигури нов подход към големия столичен район, ще бъде изграден в рамките на следващите 8 до 10 месеца.

"Заедно с метрото жк „Младост” ще има една пълноценна връзка, както на северозапад към бул. „Цариградско шосе”, така и на югоизток към Околовръстния път, което според мен ще доведе до много сериозно транспортно облекчаване на целия комплекс „Младост”, който е повече от 150 000 души”, допълни Диков, цитиран от "Монитор".

Според него няма трудности пред реализирането на проекта.

По предложението за забрана на реклами в коледната украса на града арх. Диков каза, че този въпрос трябва да бъде ясно регламентиран.

"Имам предложение коледната украса не да се пуска, а да се прави за всеки съответен празник. Тя не е само коледна, тя е празнична украса", смята той.

По думите му оттук нататък практиката ще бъде, както е във всички нормални градове – част от украсата да се финансира от общината, друга част може да е от спомоществователство, но при ясно определени условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase