Снимка: Булфото

Главният счетоводител на столичния Център за спешна помощ Валентина Истаткова категорично отрече информацията, че там работят "мъртви души". По думите й информацията, изнесена пред медиите от министъра на здравеопазването Таня Андреева, според която по ведомост се водят хора на работа и получават заплати, а реално те не съществуват, не отговаря на истината.

Още по темата
С увеличението на заплатите от началото на годината с 8,5 на сто новите лекари започват работа с основно месечно възнаграждение 750 лв., посочи Истаткова, цитирана от БТА.

Лекар с две специалности получава около 1000 лева. С допълнителните заплащания работната заплата достига до 1500 лв. бруто. По думите й основната заплата трябва да е два пъти по-висока.

Лекарите, медицинските сестри и санитарите отново протестират пред Министерството на здравеопазването, тъй като не са доволни от срещата с министър Андреева.

Протестът не е насочен персонално срещу назначения и. д. директор Александър Златанов, каза д-р Мария Пеева от центъра. Тя допълни, че одитът, който е продължил четири месеца, не е обективен, и не им е била дадена възможност да възразят срещу него.

Нищо конкретно не ни е обещано по време на срещата и няма да спрем дотук, докато не видим разумен резултат, каза д-р Даниела Николова, лекар от Центъра за спешна помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase