Снимка: архив, Булфото
fallback

Най-вероятно ще се наложи за няколко дни да бъде затворено кръстовището при Семинарията в София. Това каза за Агенция „Фокус” заместник-кметът по транспорт и транспортни комуникации на Столична община Любомир Христов.

Все още се уточнява кога ще се стигне до тази мярка. Според Христов това се налага от гледна точка на безопасността, свързана с изграждането на първия етап на бетоновата конструкция на самия мост.

Oще по темата
„Всъщност, в момента движението минава под изграденото скеле и в процеса на изливане на бетона може да се случи някоя непредвидена ситуация. За да избегнем всякакви опасности за хората и за строителите, ще се наложи да затворим движението за няколко дни. Все още уточняваме графика, но в момента, в който има точна информация, своевременно ще уведомим хората”, обясни Любомир Христов. Той допълни, че на този етап не се предвижда пълно затваряне на нито един от другите обекти.

По думите му при едно цялостно затваряне на булевардите строителите биха могли да направят по-добра организация и да изпълнят за по-кратък период от време цялостно обекта.

"За сметка на това, със сигурност това ще доведе до други по-сериозни проблеми за движението в града, за екологичната обстановка, за икономиката. Опитваме се да съчетаваме всичко -  и осигуряването на движение, и изпълнението на строителните дейности”, каза още Любомир Христов.  

Ремонтът на кръстовището при Семинарията започна през октомври месец миналата година. В началото не се предвиждаше цялостно затваряне на кръстовището, а само стесняване на платната. По план ремонтът трябва да приключи до края на юли месец тази година. Стойността на проекта е 16 млн. лв., като финансирането му е поделено между Столична община и Европейската инвестиционна банка. Изпълнител е "Инфраструктурно строителство".

След ремонта кръстовището при Семинарията ще се превърне в продължение на вече изграденото кръстовище при Телевизионната кула. 

От Столична община призоваха да се използват алтернативни маршрути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

див селтак

преди 9 години

Миекащите,особено Бургазлиий мразят софиянци,много ще се радвам столицата да се премести и всичката тази селска *** да се махне .

23

Анонимен

преди 9 години

SELTACI....UNISHTOGITE SOFIATA.......POMEN NE OSTANA OT KULTURATA NI!!!!!!!!!!!

22

Nai-obi4am...

преди 9 години

Nai-obi4am da slu6am eka6tite i meka6tite sofiqnci, doskoro profansalci, kak se nabivat edin drug na Carigradsko kat padne malko dujd, kak parkirat za 3 koli, kak manevrirat i se uslu6vat kato lalugeri koq posoka da izberat, osobeno s nomer ot H,VH,M,PK,P i B..koito karat kato Fitipaldi da ni pokazvat, 4e i te sa ne6to na sveta, kak nikoi ne proqvqva putna tolerantnost za6toto go s4ita za slabost, kak kato si naprimer v Burgaska oblast moge i karuca da kara no 6te te izprevari.Obi4am selendurite

fallback