Снимка, архив Булфото
fallback

В празничните дни през "Пирогов" са преминали 1700 пациенти, като 212 от тях са били приети за лечение, заяви на пресконференция днес д-р Кирил Христов, дежурен ръководител на  спешния хирургичен кабинет. Той отбеляза, че през тези дни в специализираното заведение са постъпили трима пациенти с чуждо тяло в хранопровода - парчета месо, съобщава БТА.

При двама от тях то е било сравнително лесно премахнато, а при една пациентка днес ще се прави повторен  опит. „Съветите ми към хората са да се забавляват разумно и да дъвчат хубаво храната, особено първата хапка”, каза д-р Кирил Христов по повод предстоящите майски празници.

Млада жена е опитала да се самоубие чрез самонараняване в  областта на корема, за щастие без увреждания на коремни органи. Оперирана е и сега е в стабилно състояние.

Опериран е и мъж, блъснат от бик. Той е бил с доста сериозни травми - увреждане на черен дроб, спукан лумбален прешлен и наранявания по главата.

В токсикологията има 3-ма пациенти злоупотребили с алкохол приети и вече изписани - млада жена с над 2,4 промила алкохол, 15-годишно момиче с 1,7 промила и 15-годишно момче с 1,8 промила. Те са възстановени и изписани.

Най-много пациенти са приети от травматолозите. Д-р Григор Сиришнишки, ръководител екип в Детска травматология, отбеляза, че за периода са прегледани 120 деца като 9 от тях са приети за лечение предимно със счупвания при игра. По думите му, има два случая със счупени бедрени кости на бебета – момиченце и момченце от Благоевград.

„Днес ще е по-натоварено, очакваме спешни случаи”, каза още д-р Христов и поясни, че това е така, защото днес се очаква да се завърнат голяма част от софиянци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Анонимен

преди 10 години

ЕДИНИЯТ Е СТАНИШЕВ . ОПИТАЛ СЕ ДА ГЛЪТНЕ БОЙКО И СЕ ЗАДАВИЛ ! ЯКО СЕ ЗАДАВИЛ !

59

АНТИМУТРА

преди 10 години

Така става кат хората не са виждали месо!

58

чуден човек

преди 10 години

До АнонименКой те държи гладен бе чоджум? Суперите преди Великден бяха като изметени.Не те посетиха доброволци с кухня да те нахранят като детенце ли, що ли?

fallback