Снимка: БТА
fallback

Деветдесет на сто от тролейбусния парк ще бъде подновен до края на годината. Това каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова на церемония по пускане в движение на първите 8 нови тролейбуса от общо 50 по проект за интегриран столичен градски транспорт, предаде БТА.

Фандъкова подчерта, че най-старите движещи се в момента тролеи в София са около 30-годишни и до края на годината "трябва да ги забравим".

В движение ще останат 30-те нови тролейбуса, пуснати преди 3-4 години.

Стойността за новите тролейбуси е около 55 милиона лева, като 7 процента е съфинансирала Столичната община, а останалите са безвъзмездна европейска инвестиция.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на ОП "Регионално развитие 2007 - 2013", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално  развитие.

В София вече са доставени общо 12 от бъдещите 50 тролейбуса. Превозните средства ще се въвеждат поетапно след преминаване на необходимия изпитателен период. Дължината на всеки тролейбус е 18 метра, а капацитетът е за 160 пътници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

ок

преди 10 години

Добра новина! Тролеите са добро нещо, ако изместят някой автобус ще е чудесно. Следващата стъпка е да интегрират билетите, да станем като нормален град в Европа.

57

ушеф се боде

преди 10 години

Всеки знае, че учителката по руски език много краде. Ако зависеше от нея и тези над нея монополът върху доенето и стригането на добитъка (народа) щеше да си остане ако не бяха пак чужденците да ни оправят вътрешното положение. За протокола е справката с Шефа на ОЛАФ. Когато Тиквата падна от власт човекът ни го каза: усвоени са 4 % от европарите. Точка. Останалото са непризнати разходи и надписани сметки. Иначе каквото е откраднала фъндъкова и пожелаваме да го похарчи за лекарства.

56

ХА,ХА,ХАААА....

преди 10 години

АМИ ПРОИЗВЕДЕТЕ СИ ,БЕ....ЩО ИНЖИНЕРИ ИМАТЕ...ХА,ХА,ХАААААААААААААА...ТЪКМО ЩЕ ПРОИЗВЕЖДАТЕ И ЩЕ ПРОДАВАТЕ .....КАТО ГРИШАТА , "китайската стена"ха,ха,хааааааааааааа...ГОООООЛЕМ ПАЗАР...ХА,ХА,ХАААААААААААААА....АКО ИСКАТЕ ---МОЖЕ ДА ПОЛЗВАТЕ И КОЛИТЕ НА ГРИШАТА --ГОЛЕМИ СА И ХАРЧАТ ,КАТО АВТОБУСИ!КЪВ Е ПРОБЛЕМА??!!!

fallback