fallback

Общ преглед

Пореден протест на недоволни столичани срещу отчуждаването на земите им за строежа на скоростната Северна тангента на Околовръстното се проведе пред министерството на финансите.

Десетки жители на кварталите, през които ще минава шосето, разпънаха транспаранти с искания земите им да бъдат оценени отново от държавата.

Oще по темата
"Земите ни ги изкупуват по 80 стотинки. Вярно, че са ниви, но само преди две години ни предлагаха по 20 евро", оплака се жена от протестиращите.

"Няма да дам земята си за едно пакетче семки", включи се друг от демонстрантите.

Хората обясниха още, че решението на Министерския съвет за отчуждаването на земите им е станало ясно в последните дни на изминалата 2013 година и дори не знаят тарифата, на която ще продадат земята си.

Dnes.bg припомня, че договорите за финансиране и изграждане на отсечката от Околовръстното бяха подписани само преди месец в Агенция "Пътна инфраструктура".

Тогава министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева обяви, че проектирането трябва да започне въпреки протестите.

На недоволните граждани, обжалвали ниските оценки на земите си, тя препоръча да изчакат решението на Върховния административен съд по казуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 10 години

какви 800 лева кви Глупости щом ще е магистрала, околовръстно трябва да имате се плати на квадратен метър застроено жилище минимо като в околностите около София или да им се дадът жилища от Софийска община по договаряне

29

ф-1

преди 10 години

Ами това да не са земи по южната тангента- там цените за земите на МУТРИТЕ са от 200 EURO нагоре!Продаваш един декар и може да се пенсионираш.

28

vesko02

преди 10 години

Едно време и песни пеехте набутвайки я в ТКЗС-то.

fallback