Снимка: Impact Press Group
fallback

Масово разхвърляне на отрова в парка на столичния комплекс "Лозенец" отне живота на 8 кучета.

Според жители, живеещи в района до Водната кула, сред жертвите има и домашни любимци, и животни, за които са били полагани специални грижи от хора в квартала. Събрани са и три чувала умрели гълъби.

Намерена е разхвърляна храна с отрова - тарелки с кайма за кучетата и риба за котките.

"Очевидно е била доста скъпа акция", разказаха пред БНТ живеещи в района.

Според Явор Гечев от Фондация "Четири лапи" разхвърлянето на отрова може да е дело на нов човек в квартала - новодомец или работещ в офис в района.

Работа е на полицията да установи това, подчерта Гечев и добави, че е честа практика униформените да не приемат сигналите за отровени животни.

"Има една много погрешна приоритизация на случаите от гледна точка на последиците, а не от гледна точка на потенциалната опасност", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

Вещица

преди 10 години

Да умреш от отрова е една мъчителна смърт. Трудно ми е да си представя какъв *** трябва да си, за да причиниш такава, дори на животно. Искрено пожелавам на човека сложил отровата да изпита на свой гръб, от първа ръка, какво значи някой да умре чрез отравяне. Някой когото обича, както хората загубили домашните си любимци. Пиша го тук, защото когато кажа нещо, след време то става.

85

живот

преди 10 години

Истинските мъже защитават живота на невинните,психопатите призовават за мъчения и смърт. YOU TUBE HELP KELLAN LUTZ AND CAST OF HERCULES :THE LEGEND BEGINS "SAVE 500 DOGS..." youtube/watch?v=k9bKt-V924U

84

Кучемраз

преди 10 години

До КучелюбаНормално ли е в София - европейска столица! - на всеки ъгъл да се въртят ЗЛОБНИ И АГРЕСИВНИ ***, които да се нахвърлят срещу хората??? Не тровя кучетата за удоволствие, а защото са ЗЛОБНИ и ГАДНИ животни.Обичам котките и ги храня, защото няма случай на охапан или одраскан човек от котка, който да не си го е заслужил. Котките не се нахвърлят на хора и като им кажеш "пссст" веднага изчезват.Но за кучетата - само СИН КАМЪК и АНТИФРИЗ. Евтино и много ефективно.

fallback