Министър Мариана Георгиева. Снимка: Булфото

Очаква се през 2014 година да има конкретен проект за нов национален стадион, темата стои на дневния ред, заяви спорният министър Мариана Георгиева в интервю за БНТ.

По думите й има голяма вероятност новото съоръжение да се намира в района на зала „Арена Армеец“, но се оглеждат и други терени.

“През 2014 година ще започне проектното финансиране, оглеждат се оферти за публично-частно партньорство, прецизира се най-изгодното място като терен. Може би в началото на 2014 година всичките тези параметри ще имат по-конкретни измерения“, посочи спортният министър.

По думите на Георгиева 2014 година ще бъде по-добра за българския спорт. “Приоритетно ще се финансират елитните спортисти и топ треньорите, на които страната ни ще разчита за Олимпийските игри”, посочи още тя.

Тя увери, че държавата няма да изостави останалите спортове, а само ще намали финансирането им. Това по думите на спортния министър е част от консолидираната държавна политика за приоритетно развитие на олимпийските спортове, на които се разчита да градят спортния имидж на България.

"Никъде по света държавата не финансира 80 федерации", посочи министърът на спорта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase