fallback

Общ преглед

Четири чисто нови трамвая тръгват в началото на януари по линия №1 в столицата, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.

Тя заедно със зам.-кмета по транспорта Любомир Христов разгледаха днес в депото в "Красна поляна" първия трамвай от общо 20, чието закупуване се финансира по ОП "Околна среда".

Трамваят е полски, нископодов, оборудван е с климатик, има специални системи за сигурност и е снабден с видеонаблюдение. Стойността му е над 1,6 милиона евро.

Следващите три трамвая ще пристигнат през декември, а крайният срок за доставката на всички мотриси е краят на май догодина, обяви градоначалникът. Общата стойност по договора за доставката на трамваите е €33 784 726.

Фандъкова съобщи още, че в началото на следващата година ще започнат да пристигат и петдесетте нови тролея, очакват се и 126 нови автобуса.

Автобусите ще бъдат с газови двигатели, което гарантира по-нисък разход на гориво. Новите автобуси ще заменят почти 1/3 от старите коли, обслужващи маршрутите из столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

Bizon16

преди 10 години

Видях го по телевизията. Като космическа совалка е, ама не е за такива *** като нас. Казаха, че вътре имало камери, дано после да привикват вандалите и да ги карат да плащат щетите, а не само да прашасват записите някъде.То пък на *** или на сириец какво да му вземеш? Най-много да го пишат на бюджета.

81

Саздов

преди 10 години

Колко ли време ще изкарат новите машини?като знам какви *** и вандали сме.това са машини за хора не за животни

80

Бръчков

преди 10 години

3 200 000 лева за трамвай ??!! Браво , за Гинес може би става , но по шибаният релсов път в София , колко ще изкара ?

fallback