Снимка: Булфото, архив
fallback

Полицаи задържаха двама криминално проявени софиянци, пробвали да измамят пенсионер от Ботевград със сумата от 5500 лева. Това съобщиха от ОД на МВР-София-област.

Около 14.50 часа вчера в районното управление в Ботевград се получило съобщение от 79- годишен мъж, че непознати са се обадили на домашния му телефон и са се опитали да го измамят по класическата схема.

Те се представили за лекари, съобщили, че се налага спешна операция на сина му, за която веднага трябва да даде 5500 лева.

Пенсионерът с нищо не подсказал, че е прозрял измамата и си уговорил среща с двамата пред клона на местна банка.

Малко по-късно на уреченото място полицейските служители задържали Н.А. на 43 години и 47-годишния К.К. от София и двамата регистрирани за взломни кражби.

Измамниците остават в ареста за 24 часа като заподозрени в извършване на престъпление по чл. 209 от НК. По случая e образувано досъдебно производство, работата по пълното му документиране продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Mangi4a

преди 10 години

ДНЕС ПРЕСТЪПНИК ДА СИ -- ПЪРВА ГОРДОСТ Е ЗА ТЕБЕ !

28

Анонимен

преди 10 години

"Новина от утрешния брой:Убит е пенсионер от Ботевград с високо IQ. Убийците са неизвестни и се издирват. Предполага се, че това са пуснатите на свобода телефонни измамници" и аз такова нещо чух....о.О о.О

27

БАЧКАТОР

преди 10 години

То добре искате крумови закони ,пичове, това е най-доброто право в историята, и римското и гръцкото право бледнеят пред хан Крум ,обаче не става с тоя помиярски евросъюз и безкрайната му толерантност към престъпниците и *** още много ще страда българина.

fallback