Снимка: Булфото, архив
fallback

85 машини са работили през изминалата нощ по снегопочистването в столицата, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНТ.

„Ако се наложи, ще бъде извадена още техника“, посочи градоначалникът.

По думите й обработката при първия снеговалеж е започнала след 2.00 часа и е приключила около 5.00 часа. След 7.00 часа е започнала повторна обработка, тъй като снеговалежът продължава.

„Контролът е сериозен. Колегите от Столичния инспекторат са на терен. Цялата нощ бяха на място, продължават, за да може да се реагира адекватно и да се осигури движението”, допълни столичният кмет.

Oще по темата
Към момента градският транспорт се движи навсякъде по маршрута си. Известни затруднения в придвижването може да има на кръстовището на Семинарията и по бул."Ал. Малинов", където пътните платна са стеснени поради строителни работи, отчитат от Столична община. Известни затруднения има на планинския път Банкя - Владая.

Общо 193 снегорина и 19 млн. лв. ще се борят със снега и леда в София през настъпващата зима.

От Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчаха шофьорите да тръгват на път с подходящи гуми и да карат със съобразена скорост. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

azz

преди 10 години

Снегорините чистят само там ,където могат да ги види кметицата или да ги снимат от някоя ТВ.Навсякъде по кварталите снегът е угазен,не изчистен

17

До Анонимен 3

преди 10 години

Ами като всеки ***, ръгнал от вчера да става бизнесмун в столицата, се е качил и се мисли за Фитипалди в трошка трета ръка, смърди на снощна дядова шльокавица, представяйки я за бърбън, ходи в офиса само с колата, а нощем паркира под прозорците на съседа, щото пести от пари за паркинг, затова трови и буди комшиите среднощ, така ще е не 6, а 12 километра задръстване ще има. И Фандъкова не може да помогне, нищо че е най-добрият кмет на София за всичките ни злополучни 23 години демокрадия, защото да се бориш с бай *** е борба обречена. Националната тордост инж. Ганефф е непобедим.

16

До 15

преди 10 години

хахах вика му се луга плюс сол , хахах топи се сам , абе и вие сте едни ка*ути всичките ,да не очаквате да въртят със снегорините 24/7

fallback