Снимка: Булфото

Билетът за градски транспорт в София скоро може да се нарича „карта за еднократно пътуване“, обяви общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков.

"По никакъв начин не се променя нищо, освен наименованието билетче, което става "карта", уточни той, цитиран от "Фокус".

Зарков обясни, че причината, поради която се налага изпращането на билетчето в историята, е законова промяна от 2012 г. Според нея от началото на 2014 г. продажбата на всички билети за превоз на пътници ще може да става само от фискални устройства.

По думите на Зарков обаче това за София и за другите големи градове, където има различни видове транспорт, е на практика неприложимо, тъй като би означавало, че трябва да се ползват различни превозни документи за автобус и за останалите видове транспорт, които в София например са три.

Освен това силно ще се затрудни обслужването на гражданите и спазването на разписанията на градския транспорт, ако трябва шофьорите да продават билет, придружен с касова бележка.

За да се заобиколи тази пречка, на практика билетчето ще се превърне в карта. Преименуваното е предложено от общинските съветници от ГЕРБ Зафир Зарков и Йордан Господинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase