Снимка: Булфото
fallback

Окупацията на Софийския университет продължава, каза пред журналисти Ивайло Динев, един от участниците в протеста.

Националният щаб на "Ранобудните студенти" ще излезе с обща декларация утре, а днес взе първото си решение, което е да не се срещнат с просветния министър Анелия Клисарова.

Oще по темата

Ако водим диалог с министърката, това означава, че легитимираме това правителство. Ние го смятаме за нелегитимно. Защо да водим този диалог, тъй като вече сме окупирали университета? Тя, ако е искала да дискутира реформите в образованието, както се казва в поканата за тази среща, е трябвало да приеме нашата покана преди, каза Динев.

В петък, 1 ноември министърът на образованието покани студентите, участващи в окупацията на университетите, на среща във вторник.

От Националния щаб на студентите - окупатори заявиха, че има информация за натиск от страна на преподаватели срещу протестиращите студенти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 10 години

Дали окупаторите ще върнат получените от това правителство стипендии?Дали окупаторите се отказаха от лятната ваканция?Просто си правят купон в университета, а един или двама ще станат политически "реформатори" и ще правят кариери в същото НС, което сега не искат.А гейберските *** пак ще прекарат народа.

46

Анонимен

преди 10 години

Кат нещат мира ще намерят секира

45

Жоро

преди 10 години

Будата събуди ранобудните студенти!

fallback