Снимка: Булфото, архив
fallback

Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) и Столична община подписаха днес ново споразумение за заем на стойност 50 милиона евро, който да бъде използван за осъществяване на плана за комплексно развитие на българската столица, съобщиха от банката, предаде БТА.

Заемът ще се използва за финансиране на програмата за транспортна инфраструктура, включително строителни и възстановителни дейности в София за периода 2013-2016 година, се уточнява в прессъобщението на банката.

Средствата от ЕИБ ще допринесат за повишаването на качеството на живот на жителите на София, като се подобри обществената пътна мрежа и транспортната инфраструктура, посочва вицепрезидентът на ЕИБ Михай Танасеску, допълвайки, че тези средства ще се отразят положително на околната среда, тъй като ще се намали замърсяването.

Заемът от банката ще се използва да изграждане, разширяване и възстановяване на 22 малки пътни мрежи в София, с обща дължина 56 км. Ще бъдат модернизирани също така 7,6 км трамвайни участъка, които попадат в тези пътни мрежи.

Това е четвъртото споразумение за пряко кредитиране между ЕИБ и Столична община, като с предишните три заема общо отпуснатите средства възлизат на 250 милиона евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

анонимен

преди 10 години

След като дадат парите и бъдат потрошени, хубаво ще е, примерно г-н Михай Танасеску , да се качи на един автобус и да тръгне по "ремонтираните" с европейски пари,улици, и ако по отсечката бул.Брюксел-Орлов мост , все още няма изпаднали бъбреци от дупките или все още не е замръзнал от 'отоплените "автобуси или отвратен от мръсотията в тях, да приеме , че все пак си е оправдал парите..

6

Анонимен

преди 10 години

Nie`Bulgarite`sme`vinovni,ne`trqbva`da`pla6tame`ni6to`,a`ne`samo`da`placeme,da`vidim`ot`kade`6te`lapat.

5

Ан

преди 10 години

"..заем на стойност 50 милиона евро" ... А къде отиват парите от данък, винетки, ЕКО такси .... ?????За какво плащаме всички тия такси като накрая пак ще вземат заем. Най-добре нищо да не плащаме от тук нататък нито данък, нито застраховки, нито пенсионни, а като няма пари ще взимаме заеми.

fallback