Не спира напливът от желаещи да разгледат парка" Врана". Снимка: Булфото
fallback

До няколко месеца в парка "Врана" ще могат да се правят сватбени ритуали, но само граждански, без тържествата.

Досега паркът бе любимо място за сватбена снимка на много младоженци, но скоро тук ще може да кажете „Да“, а и да целунете булката.

Oще по темата

"Идеята е церемониите по сключване на граждански брак да се провеждат в градината с фонтана пред царския дворец. Във "Врана" няма да се провеждат самите сватбени тържества, а само подписването, тъй като паркът е паметник на градинското изкуство и защитена територия", обяснява пред „24 часа“ Милена Васева, шеф на общинското предприятие "Градски паркове и градини", което стопанисва общинската част от парка на двореца "Врана".

По всяка вероятност сватбарите ще трябва да извървят пеша разстоянието от входа на градината до двореца, тъй като забраната за влизане с коли няма да пада.

Общинското предприятие ще внесе доклад до СОС с искане за разрешаване на венчавките във "Врана" през септември. Тепърва ще се мисли каква да е цената на сватбата в царската градина.

Сега за изнесени церемонии извън ритуалните зали младоженците плащат по 270 лв. По всяка вероятност сватбата във "Врана" обаче ще е по-скъпа, пресмята Васева.

Освен във "Врана" общината има идея да разреши сключване на граждански бракове и в Централната минерална баня.

Това обаче ще се случи чак след превръщането му в Музей за история на София, който ще е готов до края на 2014 година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

софиянец

преди 10 години

да добавя и малоумното работно време - само събота и неделя от 10 до 16 часа !?!? демек за да излезеш в 16 трябва да влезеш най-късно в 14 .... при 35 градуса - не мерси особено и за по 5 лева на човек....пълно бг безумие

4

il_cho

преди 10 години

Точно така! Пълен бойкот на двореца, докато гладната да ни скубе долна герберска община не смъкне таксите! Лъжа е тая статия, не вярвам да има балами да плащат пари да ходят в градинка, при условие, че е на края на София, а Борисовата е до центъра и е напълно безплатна!

3

Анонимен

преди 10 години

Тя грозна бе!

fallback