Снимка: архив, Булфото
fallback

Булевард "Мария Луиза" в участъка от Централните хали до ул. "Козлодуй" да стане пешеходна зона, а трамвайното трасе да бъде премахнато, предложи днес на пресконференция в БТА арх. Димитър Димитров от инициативата "Граждани за София".

Според организацията трамвайният транспорт е несъвместим с центъра на града. Те се обявиха против изграждането на новото кръстовище при "Лъвов мост". На негово място Димитър Димитров предлага да се направят двуплощни кръстовища, а движението бул. "Георги С. Раковски" при бул. "Сливница" да бъде затворено. Така според архитекта щели да бъдат решени някои устройствени проблеми на града.

"Граждани за София" се усъмниха и в цените на големите инфраструктурни проекти в столицата. Те попитаха защо кръстовището при "Телевизионната кула" струва 25 млн.лв., а 5-6 пъти по-голямото кръстовище при Лъвов мост е на цена от 22 млн. лв.

От сдружението апелират Министерският съвет да преразгледа проекта за новото кръстовище при Лъвов мост, както и изграденото до момента метро.

40 процента от метрото било неефективно, а два милиарда лева за неговото строителство били хвърлени "на вятъра", посочи Димитров.

Според него вторият метродиаметър е трябвало да продължи под булевардите "Витоша" и "България" и да стигне до Националния исторически музей. Така над 330 хиляди столичани са щели да имат "идеалното метро".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

Дон кольо

преди 10 години

А бе да ви имах проблемите,обърнете внимание къде се намираме по среден доход на глава от населението ,пък тогава пишете ,аз и с трамвай и без него съм си се същия,хляб ми дайте и малко слънинка та да се облажа ,те за трамваи и пешеходци ми мислят ,пари му дай на народа ,щото в трамвая трябва да се купи билетче,а с празния стомах ще вървя пеша май,еххххх народе събуди се и си искай своето .мръсни *** вървете си.

97

еха

преди 10 години

Ще пердашим пеша от гарата до центъра? На кого му пречат трамваите? Те са чарът на един град, особено ако са хубави и безшумни. Метрото било неефективно? Пак добре, че го има, защото както е тръгнало, БСП ще ни качи пак на маршрутки и Икаруси. Магистрали няма да има, за да им е зле на хората с коли, но пък *** по влаковете ще се возят с комфорт. Че как, нали са избиратели. Нищо, че никога не си купуват билет. Затова в метрото почти ги няма.

96

Директор на водопад

преди 10 години

Що за *** експерт че да иска метро до Бояна. Вместо да покрие новата спортна зала примерно и големите квартали както е сега по план геният предлага да прокопаем тунел до вилната му зона. Аман от псевдоспециалисти.

fallback