Снимка: Булфото
fallback

До края на месец юни ще бъде обявена поръчката за строителството на трамвайното трасе от Семинарията до "Дървеница", обяви заместник-кметът на Столична община по транспорт Любомир Христов пред "Фокус".

Той посочи, че до края на тази седмица предстои комисията за избор на изпълнител за рехабилитацията на трамвайното трасе по бул. „България” да приключи работа.

Двете трасета са част от проекта за модернизация на градския транспорт и се финансират от Оперативна програма „Регионално развитие”. Съгласно договора с управляващия орган строителните дейности и на двата проекта трябва да приключат до средата на следващата година.

Заместник-кметът поясни, че има избран изпълнител за доставянето на нови трамваи. "Договорът с изпълнителя трябва да бъде подписан до края на този месец и предстои изпълнението", посочи Любомир Христов.

Във връзка с подновяването на тролейбусния транспорт в столицата той заяви, че тече процедурата за избор на изпълнител. Очаква се през следващия месец да има подписан договор с изпълнител, а първите тролеи трябва да пристигнат до половин година след това.

Dnes.bg припомня, че в края на миналата седмица главният архитект на София Петър Диков обяви, че трамвайните мотриси, които ще преминават по столичния бул. "Г.М. Димитров", ще са напълно безшумни.

По думите на Петър Диков обитателите на жилищни сгради по бул. "Г.М. Димитров" могат да бъдат спокойни, че по булеварда няма да се движат "тропащите трамвайни мотриси отпреди 45 години, производство на трамвайния завод "София", а модерни и безшумни машини.

Новата трамвайна линия ще осигури на жителите на кв."Изгрев" по-бърз транспорт. Ще се намалят и задръстванията, които сега стават на бул. "Никола Вапцаров" и Семинарията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 10 години

Трамваят май ще минава през просеката през гората - бившата влакова линия до гара Пионер. Затова и се споменава Изгрев.

11

време е

преди 10 години

Време и е на калинката Фандъкова да си ходи и да си взима с нея целия си некадърен екип.

10

Стефка

преди 10 години

До vasprazСмешкоооо това е наааааййй-безумното нещо на света.Хората в Дианабат ще ядът големия........ проект. По никола Габровски спират да паркират коли а този трамвай НЕ ВЪРШИ НИКАКВА РАБОТА.Друг е въпроса ,че преди 2 години го преасфалтираха целия.Направо нямам думи как някой иска да се нагруха пак!

fallback