Снимка: Булфото
fallback

Масови проверки на мотористи започват столичните пътни полицаи от понеделник, съобщи  директорът на КАТ-София Богдан Милчев.

Основно катаджиите ще следят за техническата изправност на моторите. По думите на Милчев една от основните причини за катастрофите с мотори, след превишената скорост, са износените гуми.

Шефът на столичния КАТ днес се срещна с представители на мотоклубовете в София по повод на откриването на мотосезона, който започва в събота.

Мотористите призоваха шофьорите да са по-толерантни на пътя към тях, тъй като те са по-уязвимата част от движението.

Директорът на столичния КАТ се съгласи с позицията им като добави, че именно шофьорите на автомобили са основните виновници при произшествията с мотоциклети.

През 2012 г. загиналите мотористи в София са четирима, през 2011 г. те са били осем, а през 2010 г. - петима, посочи Милчев.

По думите му в столицата се наблюдава все по-голямо увеличение на мотокултурата. През миналата година в София са били регистрирани с 2000 повече мотоциклета спрямо 2011 г., като с това техният брой вече е над 23 000.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

до ххL

преди 11 години

Ти си от тези където спират само в стълбове !!!!!!!Регистрирал ли си се за донор ???Ще работиш в елбектрото ,натам вървят нещата !!

58

емо г

преди 11 години

И ние призоваваме мотористите да спазват правилата за движение, а не да летят с двеста или да карат бавно в средата на пътя.

57

SonycTemple

преди 11 години

До Софийски мотористТака е, защото докато си на мотора НЕ можеш да пушиш, да се червиш и да си сменяш диска/касетката/радиостанцията, а ТРЯБВА да внимаваш за някой "не видял" те ***!! И аз имам семейство и искам след работа да се прибера читав, а не някой да се обади на жена ми, че е станала беля!!

fallback