Снимка: архив, Булфото
fallback

Февруарските сметки за парно в София са средно с 19% по-ниски спрямо тези за януари, сочат данните на Изчислителния център на „Топлофикация София”.

Причината за намалената консумация е по-високата средномесечна температура, която според  НИМХ при БАН през изминалия месец е била 2,8 градуса при 0,9 градуса в предходния.

98% от клиентите имат намаление на сметките средно с 19%, като при близо 38% от абонатите на компанията намалението на сметките за отопление е между 20 и 50%. При близо 3000 семейства понижението е с над 50%. Статистиката показва още, че 80% от клиентите на топлинната компания ще платят сметки до 150 лв.

Само при 1,7% от абонатите има увеличение на февруарските фактури за парно. Данните на топлинните счетоводители показват, че една от основните причини са реалните отчети на клиентите със заявени нулеви прогнозни дялове при извънредните отчитания през февруари.

Друга причина за повишението е въвеждането на отчетите за реално консумираните количества топла вода от клиентите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Златната кокошка

преди 11 години

Не се хващай на схемите на пладнешките крадци - Топлофикации, народе! Това е сега само прах в очите, чакат да се успокои народа и после стой та гледай какво съдиране на кожата ни ще устроят! ПРОТЕСТИТЕ ДА НЕ СПИРАТ, докато не се регулират ПРАВАТА на потребителите със закони, които да поставят гражданите в равнопоставеност спрямо монопола!ИСКАМЕ ИНДИВИДУАЛНИ ДОГОВОРИ С ТОПЛОФИКАЦИИТЕ, за всички потребители с едномесечни предизвестия за отказ от услугата! СГРАДНА ИНСТАЛАЦИЯ = О, тя е незаконна!

34

НСС

преди 11 години

Ама средно...Аз ще изям 3 кюфтета, ти само едно, а шосле ще пишем, че сме изяли средно по 2..Моята смета е по-ниска само с 14%Което не ми пречи да мечтая за огромна производствена авария, която за поне година да преустанови услугата от Топлофикация София.Ми така де, щом няма възможност от отказване на услугата поне да помечтаем, нихната майчина..

33

Анонимен

преди 11 години

а защо само монополите? ами картелите? нима мобилните оператори не са за бой?

fallback