Снимка: БТА

Столичният общински съвет прие мерки за оздравяването на „Топлофикация-София“ и подобряване на отчитането и обслужването на клиентите, съобщи БТА. Едно от одобрените предложения е да отпаднат лихвите при просрочено изплащане на прогнозните сметки.

В срок от един месец дружеството ще трябва да изготви и представи проект за новите общи условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди.

Плановете за оздравяване получиха подкрепата на 44 общински съветници, като единствено Георги Кадиев от БСП се въздържа. В началото на седмицата червеният съветник предупреди, че отпадането на лихвите по прогнозни сметки може да доведе до фалит на топлофикационното дружество, защото хората няма да имат стимул да плащат преди изтичането на отоплителния сезон.

Общинският съвет ще изготви още и проект за споразумение за клиентите на „Топлофикация“, чиито задължения са погасени по давност. Индивидуални споразумения пък ще бъдат изпращани на длъжници, чиито задължения са изискуеми.

Те ще могат да бъдат погасявани разсрочено. Ако записаният срок е спазван, няма да бъде налагана лихва, е записано още в предложението на общинските съветници. Ще бъде изготвена и програма за стимулиране на лоялните клиенти на дружеството.

Още новини за България четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase