Снимка: БТА
fallback

От вчера движението по бул. "Алея Яворов" е пуснато. До 30 ноември ще приключи цялостната реконструкция на бул. "Драган Цанков", каза пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

Тя провери изградения булевард "Алея Яворов" като етап от проекта за кръстовище на две нива при Телевизионната кула.   

Въпреки че булевардът е пуснат още вчера, изглежда хората още нямат достатъчно информация и почти не го ползват, коментира Фандъкова.

Тя съобщи, че до края на ноември ще е готова и цялостната реконструкция на бул. "Драган Цанков" - четири платна, по две във всяка посока по цялото продължение на булеварда до бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".

В момента продължава изпълнението на уличното осветление и тротоарите по бул. „Драган Цанков” и се работи по електро, телефонна и контактно-кабелна мрежа при кръстовището с бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”.

За големите инфраструктурни проекти в столицата трябва да има завишени изисквания при обществените поръчки, категорична беше още Фандъкова.

По думите й напълно основателно е изискването новосъздадени фирми да не могат да участват в обществени поръчки. Кой ще носи отговорност, когато тези фирми без опит в  един момент спрат да работят, попита Фандъкова. Тя даде за пример реконструкцията на Сточна гара, при която фирмата изпълнител след няколко месеца активна работа е спряла дейността си. И до сега обектът не е приключен, подчерта кметът.

По повод на обилните валежи кметът посочи, че Столичният инспекторат е издал заповед непрекъснато да се почистват шахтите и да се оглеждат критичните участъци в столицата.

С повишено внимание е щабът срещу превенция на наводненията, наблюдават се и коритата на реките.

Директорът на инспектората Веска Георгиева, заяви, че по данни на оперативния център на общината от 8 часа тази сутрин досега са получени около 300 сигнала, повечето от които са за шахти, затрупани с листа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

brbr

преди 11 години

Ами догодина почват и Семинарията, те се заканваха и тази година да я почнат ама... нали се досещате какво щеше да стане

22

Def

преди 11 години

До до 28 Не си прав, тия магистрали не са в София, Дунав мост 2 не е в Сф, в Костенец се прави целият център, Проблема е че за доходите не направиха нищо положително, а напротив.

21

до 28

преди 11 години

наистина за софия се полагат доста усилия и заприличва на град ,ама за сметка на тва нищо не се прави за страната , та накрая не ревете що цела България идва у софето да живее.

fallback