Снимка: Булфото
fallback

Масови проверки за нередовни пътници по крайградските линии на автобусите започват от "Центъра за градска мобилност", съобщиха от Столична община.

Те стартират от днес и са насочени към редовността на пътниците и качеството на обслужване в тези линии.

Освен това ще бъде въведен нов проект, който предвижда постоянен контрол в превозното средство. Първата линия, по която ще бъдат извършвани новият тип проверки, е номер 59 – от кв. "Княжево" до с. Мърчаево.

По време на проверките от пътуващите ще се изисква качване само от първата врата и слизане от задната врата. При влизане в превозното средство пътникът ще е длъжен да представи за проверка картата си за пътуване или да перфорира билет пред инспектора по контрола.

Ако няма билет – такъв ще се купува от шофьора на автобуса. Единственото изискване ще е наличието на редовен превозен документ, за да може да се осъществи пътуването – няма да бъдат налагани друг тип санкции.

Целта на новата методика е да се подобри контролът и да се стимулира гражданите, ползващи услугите на градския транспорт, да купуват необходимите превозни документи, съобразени с броя на пътуванията – карта, билети за многократно пътуване или билети за еднократно пътуване, отчитат от Общината.

Всяко от превозните средства, в които ще се осъществява постоянен контрол, ще е допълнително обозначено с указателни табели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Анонимен

преди 11 години

da tova e dobro kato ideq obacha kak da si kupq bilet v tazi liniq 59 specialno koqto shte e purvata s postoqnen kontrol kato purvo nqma spirki pod koito da se kriq ot dajda ili snega a vtoro v avtobusa vali poveche ot kolkoto navun nqma nikakvo parno i ne moe 50 choveka ot 1 spirka da se kachat ot 1 vrata sutrin kogato vsichki barzat za rabota i predstavqte li si kolko shte zabavi tova prodaljitelnostaa na putuvaneto prosto nqmam dumi za teq nedoizmisleni nachinaniq

69

безработен

преди 11 години

ГЕРБ обещава средна заплата до 2000 лева, ако дойде на власт.

68

Анонимен

преди 11 години

Да, не трябва да има гратисчии! Но ми е много интересно как 30 човека ще се качат в автобус/тролей/трамвай в час пик през предната врата, един по един ще се таксуват и после къде отиват - навътре в претъпкания автобус? И как така някой който е по средата на превозното средство ще отиде най-отзад, за да слезе? Говоря за тролей 1 вечерта към 18 часа на спирките м/у моста Чавдар и паметник Васил Левски. Това сигурно е най-претъпканата линия. И наистина, вземете ги изчистете тези автобуси!

fallback