Снимка: Булфото

Масови проверки за нередовни пътници по крайградските линии на автобусите започват от "Центъра за градска мобилност", съобщиха от Столична община.

Те стартират от днес и са насочени към редовността на пътниците и качеството на обслужване в тези линии.

Освен това ще бъде въведен нов проект, който предвижда постоянен контрол в превозното средство. Първата линия, по която ще бъдат извършвани новият тип проверки, е номер 59 – от кв. "Княжево" до с. Мърчаево.

По време на проверките от пътуващите ще се изисква качване само от първата врата и слизане от задната врата. При влизане в превозното средство пътникът ще е длъжен да представи за проверка картата си за пътуване или да перфорира билет пред инспектора по контрола.

Ако няма билет – такъв ще се купува от шофьора на автобуса. Единственото изискване ще е наличието на редовен превозен документ, за да може да се осъществи пътуването – няма да бъдат налагани друг тип санкции.

Целта на новата методика е да се подобри контролът и да се стимулира гражданите, ползващи услугите на градския транспорт, да купуват необходимите превозни документи, съобразени с броя на пътуванията – карта, билети за многократно пътуване или билети за еднократно пътуване, отчитат от Общината.

Всяко от превозните средства, в които ще се осъществява постоянен контрол, ще е допълнително обозначено с указателни табели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase