Снимка: Архив Булфото

Екипите на "Топлофикация София" извършват прегледи по топлопреносната мрежа във връзка с началото на новия отоплителен сезон 2012 - 2013 г., съобщават от дружеството.

От там отчитат, че специално внимание се обръща на критичните участъци от трасетата, които не са рехабилитирани от години, и поради тази причина там е възможно да се случат аварии.

Предварителните прегледи на топлопреносната мрежа преди общото пускане на парното в столицата са важна част от подготовката за отоплителния сезон, тъй като това ще гарантира нормалното и качествено отопление на столичани през зимата, отчитат от "Топлофикация – София".

В тази връзка днес от 9.00 часа до 24.00 часа е възможно да има колебания в подаването на топла вода към отделни сгради в квартали „Иван Вазов”.

Според изискванията на Наредбата за топлоснабдяване и Общите условия на „Топлофикация София” ЕАД, компанията е задължена да има готовност да предоставя на своите клиенти топлинна енергия за отопление от 1 октомври 2012 г. до 30 април 2013 г.

Общото включване на отоплението в столицата ще започне, когато средноденонощната температура на външния въздух в три последователни дни е по-ниска от плюс 12 градуса и дългосрочната прогноза за времето предвижда трайно застудяване, припомнят от дружеството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase