Сайтът на Министерския съвет е хакнат. Снимка: Reuters
fallback

”Анонимните” хакнаха сайта на Министерски съвет. Акцията на хакерите не е обоснована с ясна цел, като те само посочват “нека всички заедно да съборим сайта на правителството”, съобщи bTV.

Посланието, което са пуснали в едно от социалните мрежи, гласи просто:”Писна ми!". В момента сайтът на Министерски съвет е блокиран. Засега не е официално потвърдено, че "Анонимните" стоят зад атаката. Не е разпространено и видео послание, какъвто обичай имат те.

През август хакерите блокираха уебстраниците на парламента, а после и на ДПС. Само преди около месец "Анонимните" удариха и сайта на „Лукойл”. Тогава техният протест беше насочен срещу високите цени на горивата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

97

Анонимен

преди 11 години

Онанимните не са хакнали сайта, а е имало DDoS атака. На такива места (министерствата и като цяло държавната администрация) не работят добри админи по простата причина - заплащането. Така че тази атака въобще не е постижение.

96

Анонимен

преди 11 години

До НСС: по полека с откриването... Освен че ти трябват връзки в хостинг компанията, ти трябват връзки и при интернет доставчика на въпросния човек за да разбереш този IP адрес на кой пощенски адрес се намира... Съмнявам се да си чак пък такъв връзкар... :DСамо ей така, заради спорта: открий кой съм аз и откъде пиша (ако ми дойдеш на гости ще пием по една бира) :)

95

Мамантос

преди 11 години

Гнусни ***, трибуналът, който ви готвим, ще ви накара да предпочетете Диарбъкър. Изчадия сатанистки!!

fallback