Фандъкова се надява на по-малко сняг през тази зима. Снимка: Булфото

Действаме според ситуацията, но дано да няма сняг тази година, за да си запазим бюджета за нормалното почистване на града през останалата част от годината, пожела си столичният кмет Йорданка Фандъкова за идващата зима.

Тя подчерта, че за зимното почистване на града ще се действа според ситуацията и при нужда отново ще бъдат отпуснати повече пари.

Фандъкова напомни, че бюджетът за снегопочистване се определя от общия бюджет за чистенето на столицата, който е около 80 млн. лева.

Предстои да се извърши проверка на цялата налична техника за зимното почистване.  Столичният кмет отново заяви, че общината ще бъде безкомпромисна към фирмите, които не си вършат съвестно работата.

“Договорите с тях са така направени, че са предвидени санкции, за да може общината да плаща само за реално свършена работа”, посочи кметът.

Близо 17 милиона лева е струвало зимното почистване на София през миналата зима, пресметна градоначалникът. С общо около 3 милиона лева пък са санкционирани некоректните фирми ангажирани с почистването на града от снега.

Фандъкова припомни, че поради необичайно тежката зима бюджетът за зимното почистване е бил увеличен. Тя подчерта, че въпреки невероятно тежката последна зима и обилния снеговалеж София не останала блокирана, което е рядкост за Европа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase