Купон в една от дискотеките в Зимния дворец. Снимка: Facebook

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен  Нейков незабавно трябва да предприеме действия по изваждането на двете гигантски чалготеки, настанени и функциониращи в грубо нарушение на Закона за физическото възпитание и спорта в Зимния дворец в Студентски град в София, настояват от Сдружение ”Майки срещу насилието в Студентски град”.

Зимният дворец на спорта е в активите на „Академика 2011" ЕАД -  търговско дружество, стопанисващо държавни имоти в София и страната с принципал Министерство на физическото възпитание и спорта. Като принципал на дружеството, министър Нейков е правото си да инициира прекратяване на наемните договори със собствениците на въпросните чалтотеки, тъй като те развиват търговска дейност в това спортно съоржение без каквото и да е правно основание, смятат в Сдружението на майките.

Там се лее твърд алкохол и се въртят кючеци до ранни зори, край тях се навъртат и немалко наркопласьори, зверските побоища на паркингите до тях също не са рядкост, а всичко това накуп трудно можем да го приемем като „осъществяване на общественополезна дейност”, допълват от гражданското сдружение.

„Всички се надяваме България да има много повече медали на Олимпиади и световни и европейски първенства, искаме да имаме и развит масов спорт, за да могат не само младите, но и хора от всички възрастови групи да спортуват и да са здрави. Но как обаче ще се случи всичко това, след като анонимни чиновници си позволяват безобразието по най-скандален начин и на тъмно да отдават и преотдават под наем уникални спортни съоръжения - собственост на държавата, за нощни барове и чалготеки, като по този начин налагат и чалга ценностите и чалга културата сред младото поколение”, питат се активисти от сдружението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase