Радослав Тошев. Снимка: архив Булфото
fallback

Общинските съветници от БСП разкритикуваха промените в наредбата за паркиране на центъра на София.

Въпросните промени предвиждат в идеалния център да има “синя зона“, в която паркирането да се заплаща по 2 лв. на час, а в широкия център ще има “зелена зона“, където спирането ще струва 1 лв. на час. Скача и таксата за паркиране, която плащат живеещите в центъра.

Според червените общинари поскъпването е неоснователно, защото  тези суми трябва да отговарят само на разходите на общината за тези паркоместа - почистване и обозначаване със знаци.

По думите на Георги Свиленски тези разходи са много по-малки и с увеличението на таксите Столичната община иска да финансира Центъра за градска мобилност.

Левицата остро разкритикува и работа на Центъра. Те искат оставката на председателя на комисията по транспорт Радослав Тошев като отговорен за промените, които ще  доведат до множество проблеми за гражданите на столицата.

Според съветника от БСП Росен Малинов Тошев трябва да понесе отговорност и за това , че Агенцията по вписвания е отказала да регистрира преобразувания Център за градска мобилност. Малинов посочи, че причината за това е незаконосъбразност на устава на дружеството и затова сега цари хаос в ръководството на центъра.

Червените са внесли искане за свикване на извънредно заседание на СОС на 30 август, на което да бъдат отменени промените в наредбата. В тримесечен срок да се внесат нови изменения в наредбата, но вече съгласувани с всички заинтересовани страни, заяви общинският съветник от БСП Жельо Бойчев.

На въпросното заседание общинските съветници от левицата искат да се гласува и оставката на Тошев.

Съветниците от БСП посочиха още, че към края на миналата година е имало 65,5 милиона лева неразплатени средства в столичния транспорт.

От левицата останаха недоволни и от транспортната схема на София. Според тях липсва довеждащ транспорт до метростанциите. Те предложиха общината да отдели още няколко хиляди лева за изграждането на нова схема за довеждащ транспорт.

По техни думи това е необходимо, защото инвестират милиони в строителството на метрото, а то не може да се ползва от всички столичани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Нерон

преди 11 години

Естествено, че сега ще се обадят.... идват избори все пак и какво по-добро от това да се вдигне шум за нещо, което между другото е прието и с тяхна подкрепа след като мълчаха до сега. Пълен популизъм е БСП......идват избори все пак..... за съжаление няма за кой да се гласува всичките са един дол дренки.... една година кеф им да са в БСП следващата губят и айде в ГЕРБ или някоя друга партиял За съжаление БСП ще спечелят следващите избори, просто няма за кой да се гласува.

32

Софиянец

преди 11 години

Синя зона няма и не трябва да има. Очакваме отмяна на наредбата и цялостно преосмисляне на начина на паркиране в центъра. Този е време да си ходи, както и да се даде пълен отчет на Паркинги и гаражи за последните 10 години!

31

Софиянец

преди 11 години

Синя зона няма и не трябва да има, а този да си ходи.Искаме паркинги в центъра, а не боя и пълен отчет на Паяци и скоби за последните 10 години.

fallback