Снимка: архив Булфото
fallback

16-етажен блок №460 А в столичния кв. "Надежда-4" - между ул. "Бородински бой" и ул. "Бели Дунав", е усукан вследствие на силния трус от ранната утрин днес.

Oще по темата

Екипите на пожарната и на полицията са на място, евакуирани са жителите му, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Проблеми има и в жилищен блок в "Бъкстон", както и в три сгради в Студенски град, всички живеещи са изведени от тях.

"При всички сигнали се реагира с изпращане на екипи, за да се направи оглед на място", каза кметицата.

"Няма паника сред жителите на София и няма основание за такава. Нека, когато хората излизат от къщите си, да проверяват дали са изключени електроуредите", призова Фандъкова.

Подадени са и няколко сигнала за паднали комини и напукани къщи в района на епицентъра на земетресението, каза началникът на националната пожарна и спасителна служба Николай Николов.

В пернишкия кв. "Рудничар" има нанесени сериозни поражения на една къща.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

Луди ли сте

преди 12 години

Луди ли сте с тези застраховки. Недай си Боже да стане нещо чакайте да Ви изплатят апартамента. Това са само мошеничества с цел събиране на пари.

92

Анонимен

преди 12 години

интересно ми е, колко от пишещите безумия, а и най-вече от искащите помощи, са застраховали къщите си? защото аз пък не искам от моите данъци да се плащат помощи на безотговорни сънародници...и не ми говорете, как хората били бедни, защото съм сигурен, че дори не знаете колко струва подобна застраховка....но по нашите ширини се смята за по-изгодно същите пари да се дадат за няколко бутилки ракия, за съжаление...

91

Анонимен

преди 12 години

Съгласен съм всеки да си носи отговорност за действията и собствеността,но само що се отнася до къщи,които хората са си строили.Що се отнася до панелките-те са строени от държавата и тя трябва да си носи отговорността за некачественото строителство(ако такова е допуснато).Текущите ремонти естествено са си за сметка на собствениците.Застраховките при наши застрахователи нищо не решават.Само който не е опирал до БГ застраховател може да ги хвали.Дано няма по-силни земетресения,че не ми се мисли.

fallback