Бездомните кучета били труднорешим проблем. Снимка: Impact press group
fallback

Аз поемам отговорността за бездомните кучета, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

По нейни думи навсякъде в закона се посочва, че отговорността е на градоначалника и не може да допусне проблема да се политизира.

"Проблемът е изключително сериозен, изисква много работа и воля за справяне, а не политизиране", обяви Фандъкова.

Тя допълни, че по тази причина е искала промени, които да й дадат възможност да си свърши работата.

"Аз нося отговорност за времето, в което аз съм кмет, но този въпрос съществува от 20 години", допълни Фандъкова и призна, че проблемът е труднорешим.

Днес по време на заседание на Столичен общински съвет общинският съветник Георги Кадиев нападна Фандъкова заради бездомните псета из столицата и я попита дали тя се чувства добре, след като кучета изядоха човек.

По-късно СОС прие програмата за овладяване на популацията от бездомни кучета, а кметът Фандъкова посочи, че предложеният от общината документ се основава на действащото законодателство.

Тя допълни, че в хода на обсъжданията е включено и разширяване на обхвата на кастрациите на бездомни кучета и от частните ветеринари, като ще се предоставят само материалите.

"Продължавам да настоявам за отпадането на "надзорническата функция" от закона, както и смятам, че не е необходимо да има ограничения за осиновяването на животните", допълни Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

114

Некрасив Ум

преди 11 години

Проблемът с псетата се решава така за два дена - на всеки *** по 10 лв. за кучешка глава.Едва ли ще накажат РОМ за лошо отношение към кучета.

113

gg

преди 11 години

Ще съдя соф. община за неспазване на договреността.Плащам данъци а в замяна живота ми е в постоянна опасност вечер по улиците.Ще искам обещетение за всеки ден в който пътя ми е препречен от улични кучета.

112

Писна...!

преди 11 години

Стига с "овладяване на популация" - писна ми - евтаназия е думата. 22 г. все популация овладявате. 50 милиона лева дадена за простотии. Спирам да плащам общинските данъци и такси, като не мога свободно да ходя по улиците от ***. Тротоар не ползвам от паркирали коли, газя в мръсотия, една водоноска не е минала за 20 г. в квартала, мръсни градини, въздух, дупки. Писна ми да съм будала, писна. Кой ще ми заплати за причинения от Столична община постоянният стрес и мръсотия, в които живея?

fallback