Борисов е готов да жертва "тигрите". Снимка: Булфото

"Помолих кмета на София г-жа Фандъкова, да помоли общинските съветници, да извадят от дневния ред на общинската сесия точката, в която е включен ремонт на стадиона в Бистрица", заяви премиерът Бойко Борисов пред "Фокус" в коментар за предстоящия ремонт на спортното съоръжение в селото.
 
"Искрено съжалявам, че това населено място, което е част от София, ще остане без модерно спортно съоръжение, но не искам да се правят спекулации, че ремонтът се прави, само защото аз съм картотекиран в местния футболен отбор", отчете премиерът.

По думите му отборът на Бистрица е достатъчно силен, "дори когато играе при тези условия".

"Боли ме, като се правят спекулации, защото в действителност направихме много за развитието на спорта и спортната база в страната", заяви премиерът.

Dnes.bg припомня, че докладът за ремонт на стадиона в Бистрица бе отхвърлен от комисията по младежта и спорта на Столичния общински съвет.

В документа се предлага отпускането на близо 510 хиляди лева за ремонт на трибуните на селския стадион, който се използва от футболния клуб "Витоша". 

Още по темата

В момента тимът се намира на седмо място в групата и няма шанс за промоция в професионалния футбол. За сметка на това обаче клубът на премиера ще се изправи срещу Локомотив Мездра в полуфинален двубой от турнира за Купата на Аматьорската футболна лига.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase