И домоуправителите ще са част от борбата с бездомните кучета. Снимка: Булфото
fallback

До понеделник трябва да бъдат докладвани необходимите мерки за изготвяне на конкретен план за контрол и реакция при сигнали от граждани за бездомни кучета, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

По думите на кмета до началото на следващата седмица предстои да се уточни механизъм и за включването на домоуправителите в контрола над собствениците на домашни животни.

В Закона за етажната собственост, при регистрация хората трябва да отбелязват и регистрират наличието на домашни любимци.

“С една по-добра координация с домоуправителите, ще имаме по-добри резултати при контрола върху домашни кучета”, отбеляза Фандъкова.

Тя припомни, че кучетата на които е поставен чип, каквото е задължението на всеки собственик от началото на тази година, се освобождават от таксата за домашен любимец за годината, но задължително се регистрират в районната администрация.

Oще по темата

За кучетата, които се кастрират, не се дължи такса за домашен любимец след обработката им, но също трябва да са регистрирани в районната администрация.

Кметът посочи, че това са част от мерките, които трябва да доведат до намаляването на броя на бездомните кучета.

Малко над 1200 са регистрираните домашни любимци в София от началото на годината до момента, като една шеста от тях са в район "Триадица".

През последните два месеца от Столичния инспекторат са извършили 46 проверки в градини и паркове, при които са проверени 554 собственици на кучета.

Съставени са 26 констативни протокола заради непредставяне на необходимите документи.  Други 12 души са глобени с по 10 лева заради установени незначителни нарушения.

Инспекторите ще направят още десет проверки до края на този месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

KRITIK

преди 12 години

VSI4KI KU4ETA VAV VIETNAM ZA KLANE!

41

BAWNO

преди 12 години

Бавите се с новината, че Бойко е уйдисал на Кучкарските организации. Казвам едно голямо УУУУУУУУ!!!!

40

Веган

преди 12 години

Аз просто не употребявам животни.Кучетата са едни месни превозни средства на други месни ***,което си е болестотворно и отвратително,тука няма място за жал,обич или някакви чувства.Има доста по-достойни горски животни които да си има в горите,тези пумияри гора не са виждали сигурно.Избиите ги не от жажда за кръв,каквито са те,а ей така,и им изгорете труповете за да очистите и особено издръжливите им ***,въпреки караконджолите им,въпреки другите им акари.

fallback