Фандъкова не иска оставката на Бояджийска, а повече работа от нея. Снимка: Булфото
fallback

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че няма да приеме подадената оставка на заместника си Мария Бояджийска.

Вчера зам.-кметът подаде молбата си заради смъртта на професора, нападнат от кучета в квартал "Малинова долина".

"Разбирам Бояджийска и нейните мотиви. Тя прие лично проблема с бездомните кучета, както всички ние и така трябва да бъде, но искам да подчертая, че точно тя беше тази, която в последните две години предлагаше по-строги мерки за справянето с този проблем и така си навлече гнева на повечето защитни организации. Предлагаше и промени в нормативната уредба", каза Фандъкова пред bTV.

И добави, че очаква от Бояджийска още по-упорита работа.

Близо 50 неправителствени организации поискаха от поста си да се оттегли и земеделският министър заради същия проблем, но Мирослав Найденов отхвърли искането им.

Oще по темата

Според кмета Фандъкова без нови мерки проблемът с кучетата няма да бъде решен. Това по думите й е показала и трагичната развръзка на случая с нападнатия професор.

Кметицата е категорично против връщането на улицата на агресивните кучета. Но по думите й агресивността им трудно се доказва. 

Евтаназията на неагресивни кучета според Фандъкова е нереалистична и неефективна мярка.

Според нея въпросът за преценката за агресивността на кучетата е довела до война между самите хора и може би финансови интереси.

"Няма как да не помисли човек, че когато има организации, които съществуват от този бизнес, има и някакви подобни интереси", каза кметът.

Тя няма против осиновяването на кучета срещу заплащане, но ако организациите поемат отговорност за решаването на проблема и работят в тази насока. За пример за съвестна работа тя даде фондация "Четири лапи", които са помогнали за кастрацията на кучетата в ромските квартали.

Фандъкова призна, че бездомните кучета в София продължават да се увеличават, включително и заради столичани, които изоставят домашните си любимци на улицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

181

ФАШИСТ

преди 12 години

Шопите не са софиянци - *** от България са СТОЛИЧАНИ !

180

взе да минава ..

преди 12 години

времето и скоро тия крадци и престъпници ще си отдъхнат ... кражбите ще продължават .... и материала бойко ще приказва още тъпотии .. а 'мерките от понеделник' така и няма да ги видим .... лицемерие докато отшуми убийството на човека от държавните *** .... после тихо тихо същата простотия

179

jeronimo

преди 12 години

Как не ви е срам ?А колко агънца бяха отнети от майките им и бяха зверски изклани ?

fallback