Глутницата вече е прибрана в приюта в Сеславци. Снимка: Булфото
fallback

13 бездомни кучета, от глутницата, нападнала и наръфала до неузнаваемост възрастен мъж в кв. "Малинова долина", вече са заловени.

Днес ще продължи работата по залавяне и на останалите бездомни псета, съобщиха от общинското предприятие "Екоравновесие".

"Заловените животни са настанени в приюта в кв. "Сеславци" и след спазване на процедурата ще се пристъпи към евтаназирането им", обяви столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Oще по темата

Тя допълни, че в следващите дни ще се публикува списък с осиновители, които са взели кучета от приютите, а е установено, че тези животни са пуснати отново на улицата.

"Някои от тях са в квартални глутници и възпрепятстват и работата на ловните екипи, които са повикани по сигнал за агресивно поведение от животните", обяви тя.

По думите й от днес екипите за залавяне на бездомни животни в София са пет, а от утре ще са седем.

Броят на екипите ще бъде увеличен до осем - двойно повече от работещите в началото на миналата седмица, обеща кметицата.

Екипите на общинското предприятие са работили и за залавянето на кучета в ж.к. "Студентски град" и в "Младост".

На телефон 988 04 35 ще могат да се подават денонощно сигнали за бездомни агресивни кучета, а жалбоподателят ще получава информация за направеното по сигнала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

264

Animal Rescue

преди 12 години

Ние сме организация,която спасява бездомните животни...въпреки,че те са изяли човек не трябва да ги избиваме!Ако ние тръгнем да ги убиваме,значи и ние сме животни като тях...разсъждавайте и мислете!И относно за онзи,където казал,че убил куче с "тръба",малко в повече ни дойде даже като гледахме коментарите!"Убий куче,спаси пенсионер!"- това не е нормално,не трябва ли да бъде "УБИЙ ПОЛИТИЦИ, СПАСИ ДЪРЖАВА!!"И който ни коментира,нека го прави... след време ще се види!

263

Мина

преди 12 години

А аз мисля,че трябва първо да избиете управляващите ни бе *** такива.Много сте прости.Защо не се вдигнете на стачка като крият лекарствата за онкоболните или че вдигат тока,парното,бензина и т.н.!!!!Никога няма да се променим,цял живот ще ни мачкат и тъпчат,а ние ще си ги избираме пак и ще казваме колко ни е хубаво.

262

Анонимен

преди 12 години

Trqbva da izbiem vsichki bezdomni kucheta do krak, nqmat rabota v grada.

fallback