Джип на тротоар. Снимка: Булфото
fallback

Над 2000 водачи са глобени за седмица в София заради паркиране, създаващо предпоставки за катастрофа.

Става дума за паркиране в район на кръстовище, на спирка, на пешеходни пътеки и на тротоари, обяви шефът на „Пътна полиция” – СДВР Богдан Милчев.

По думите му в КАТ има десетки сигнали и писма от граждани, които се оплакват за неправилно паркиране на автомобили, които пречат на пешеходците и на цялото движение.

Oще по темата

За неправилно паркиране, в зависимост от това дали е в кръстовище, с нарушаване на знак, в района на спирка, на тротоар, глобата варира от 20 до 50 лева и се отнемат до пет контролни точки.

Над 600 автомобила сме репатрирали от такива места в последната седмица, каза Милчев пед „Фокус“.

"От „Пътна полиция” сме наясно, че има проблем с паркингите в град София и че те не са достатъчно, но това не може да е оправдание", категоричен бе той.

Почти всички подобни случаи са документирани с мобилни камери. Действията срещу неправилно паркиралите автомобили ще продължат и в бъдеще, зака ни се Богдан Милчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Гацко

преди 12 години

Тези от снимката, ако се опитат да спрат по подобен начин в Европа някъде, ще го помнят за цял живот !

40

до 41

преди 12 години

я ходи в Германия да видиш да ли е незаконно снимането. Цивилни коли с цивилни ченгета и снимат даже в движение. Та оди се оплаквай после.

39

бончо

преди 12 години

те че глобите ясни че ясни ами ние шофьорите трябва да вземем да пишем актове за тези пътища ако може да се наречем такива!!!

fallback