Фандъкова провери хода на пробния монтаж на желязната конструкция на територията на МСК "Казичене". Снимак: БТА

За два дни ще бъде затворено движението около бъдещето кръстовище на две нива на булевардите "Андрей Ляпчев" и "Андрей Сахаров" в Младост, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Затварянето на движението вероятно ще стане към края на март.

Причината е монтирането на металната конструкция на мостовото съоръжение, което е част от кръстовището на две нива, изграждано там.

Металната конструкция е с обща тежест 400 тона, а след монтажа й на място ще има стогодишна гаранция, подчерта Фандъкова.

До края на март трябва да приключи монтирането й при булевардите в район "Младост", а до май ще бъде пуснато в експлоатация кръстовището на две нива.

В момента продължава изграждането на ул. "Св. Киприян", като освен транспортната инфраструктура, се строи и канализация.

По думите на Фандъкова до месец се очаква да започне строителството на другото кръстовище на две нива - между бул. "Драган Цанков" и бул. "П. К. Яворов".

Предстои и началото на строителството на кръстовището на две нива между бул. "Акад. Ив.Е. Гешов" и ул. "Св. Г. Софийски", за което се чака строително разрешително.

Кметът съобщи още, че до 20 март трябва да се изчистят наносите от основните улици и булеварди в столицата, а от 2 април започва традиционната акция по пролетното почистване на града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase