На ден мобилните камери улавят между 30 и 40 нарушители. Снимка: Булфото
fallback

Столичният КАТ стартира днес нова мащабна акция, насочена срешу шофьорите, които паркират неправилно и пречат на движението в София.

Мобилни екипи на полицията ще обикалат улици и булеварди и ще заснемат неправилно паркирани коли по тротоари, градинки и пешеходни пътеки. 

Столичният КАТ разполага с пет коли с камери, като три от тях са без опознавателните знаци на полицията.

Всяка камера заснема на ден между 30-40 нарушители.

Ако камерата на КАТ ви щракне си пригответе от 20 до 50 лева и отнемане на до 6 точки от контролния талон.

Също от днес се затяга и контролът върху използването на предпазните колани. Глобата за това провинение е 50 лева.

КАТ продължава да настоява за поставянето на шест стационарни камери на скоростни отсечки в града.

Те трябва да бъдат монтирани и на ключови места в столицата - бул. “България”, бул. “Рожен”, улица 202-ра, бул. “Владимир Вазов” и Ботевградско шосе, за да действат превантивно за намаляване на скоростта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

104

кой ли

преди 12 години

109: за 900м. ...и ги минаваш с колата?! Голяма мърда си братче! Не ти трябва колан?? Безсмъртна ли си, кава си? Има си закони, написани за да се спазват и от такива като тебе *** сме на тоя хал, ясно ли ти е :) Приятен ден!

103

sharky

преди 12 години

А за би-турбо *** дето паркират по тротоари , градинки и т.н, с *** обяснение , че няма свободни, "безплатни" места които да им ги осигури общината няма и да коментирам!!!

102

sharky

преди 12 години

До всички които пишат за някакъв рекет, до сега не ми се е случвало да дам пари на полицай, винаги са ми писали актове. Като се правиш на отворен трябва да имаш и г*з после да си носиш последствията. Като ти им дадеш пари са гадни че взимат, като не вземат пак са гадни. Друго си да ревеш постоянно като ученичка. Еми не им давайте пари, елементарно е. А за коланите задължително на предни , задни седалки, дески столчета дори и за 5, 10, 100 или 1000 метра!

fallback