Снимка: Reuters
fallback

По данни на “Топлофикация“ София 65% от домакинствата имат сметка до 150 лева за месец януари, заяви изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов.

Той обясни, че е нормално в студените месеци на годината “Топлофикация“ да не е сред най-любимите дружества на гражданите.

“Но в края на краищата всяка една услуга, която се ползва, трябва да бъде заплатена“, заяви Цветанов. Обясненията му идват в отговор на нарастващото недоволство на голяма част от столичани срещу високите им сметки за парно.

Директорът на дружеството обясни, че е нормално сметките за топлинна енергия за януари да са с до 17% по-високи от сметките за декември. Той успокои, че всички сметки, при които има по-сериозно покачване, ще бъдат анализирани, както поиска кметът на София Йорданка Фандъкова.

Според шефа на “Топлофикация“ не е особено трудно потребителите да разберат написаното на фактурите им за топлоенергия.

Oще по темата

“Едно читаво средно образование е достатъчно, за да се разбере сметката за парно“, заяви Цветанов в сутрешния блок на БНТ. Думите му идват в отговор на изявленията на много столичани, че не могат да разчетат данните във фактурите си.

По думите на Цветанов е крайно време кражбата на топлоенергия да бъде криминализирана. Той обясни, че не може едни домакинствата, които едвам смогват да покрият сметките си, да са изрядни платци, а други – не. “Не трябва да се толерира тарикатлъкът“, каза Цветанов.

Той се похвали, че за миналата година дружеството е събрало 12 милиона лева от некоректни платци по съдебен път. Цветанов заяви, че “Топлофикация“ печели 99% от делата, които води.

Шефът на дружеството обясни още, че не може да прогнозира как ще се развие цената на парното. Той каза, че всичко зависи от цените на природния газ.

“Както един гражданин реагира на повишената сметка за парно, така аз реагирам на повишената сметка за природен газ“, обясни той. Цветанов призна, че потребителите наистина са в много тежко положение, защото сметките за топлина и електроенергия формират голяма част от семейния бюджет.

““Топлофикация“ обаче също е в тежко положение“, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

104

Маа им

преди 12 години

Имам 2 стаен апартамент с 3 радиатора. Равносметката е 320лв. направа ме заливат топли вълни откакто видях сметката. Топло е няма спор, но не мога да си обясня защо трябва да плащам за пренос, загуби, кражби и т.н. при положение, че имаме всички топломери на които има реално потребление. Чиста проба държавен рекет, както и ДДС за физ. лица, както и цени на горива, ток, вода и много други. Последните няколко правителства лека полека искат да ни уморят. Маа им мъсна фашистка.

103

realist

преди 12 години

Всички цитирани по-долу разходи са направени със стандартни, обичайни електроуреди!ДОЛУ ТОПЛОФИКАЦИЯ!!!

102

realist

преди 12 години

За м. януари 2012 г.: отопление + осветление + ел. уреди = 70,56 лв. / 2-ст. апартамент, обитаван от 2-*** възрастни (работещи)!ДОЛУ ТОПЛОФИКАЦИЯ!!!

fallback