Снимка: Булфото
fallback

"Работата на почистващите фирми се следи строго, а там където има проблем с почистването или качеството му не е на необходимото ниво, има наложени санкции", посочи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на заседанието на Столичния общински съвет.

Тя отчете, че общината е платила за зимно почистване през декември общо 2,258 млн. лв., а през януари - 8,241 млн. лв., което общо е 10,499 млн. лв.

Удържаните средства от почистващите фирми са 1,3 млн. лв., а освен тях фирмите са санкционирани и с 400 хиляди лева за некачествена работа.

По време на заседанието на СОС Йорданка Фандъкова представи информация за действията на общината по време на последните дни с обилен снеговалеж.

Кметът призна, че е имало затруднения на 6 февруари в районите "Нови Искър", "Витоша" и "Кремиковци" заради силния вятър и снегонавяванията. Тя припомни, че част от пътните участъци са били затворени за известно време заради невъзможността да се почистят трайно заради вятъра.

"Приоритетите ни при почистването на града при сняг са улиците на градския транспорт, по-големите улици в кварталите. След спирането на снеговалежа се чистят вътрешно-квартални улици, където е възможно, както и спирките и тротоарите", допълни още кметът.

От общината отчитат, че е създадена организация за следенето на нивата на деветте малки язовира в София.

Нивата на всички са под кота "преливник", а язовир "Искър" е със 60% запълнен обем. Следи се и нивото на язовирите "Огняново" и "Бели Искър". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

ii

преди 12 години

задачи за 3 клас10 000 000 - милиона лева са 3 600 000 литра дизел -> да приемем че разхода на машитите които чистят e 40л/100км то следва да са изчистили 90 000 км.P.S.60% от парите държавата си ги е прибрала обратно като данаци върху горивото.Правете си изводите сами

37

Снегорин Титанов

преди 12 години

Снега е *** още дълго време ще са източник на огромни богатства за определени хора! Умишлено няма електронни системи за контрол и отчитане. Сложили GPS-и! И какво от това?! Онази мазна бабичка Веска Георгиева контролира само пачките за Б.Б.! Добре че хората си чистят тротоарите пред къщите и магазините! Онова недоразумение Бозаджийска и тя строи завод за *** вече 6 години! 10 млн. били малко! Ами да се откажат, като не им стигат парите! Да ходят да гледат крави, та да изкарат за Бентлита!

36

Много ми е интересно

преди 12 години

Цариградско като лява лента е наполовина почистена на половина пари ли им се дават за почистване ?

fallback