Снимка: Булфото
fallback

Глоби в общ размер на 3220 лева наложиха служители на Столичния инспекторат за непочистени от сняг и лед тротоари, съобщават от Столична община.

Съставени са 5 акта за установяване на административно нарушение, подчертават инспекторите.

Всички собственици и ползватели на недвижими имоти или части от тях са задължени да почистват прилежащите си територии и тротоарите от сняг и лед, а също така и ледените висулки от сградите по силата на Наредбата за поддържане и опазване на чистотата и управление на отпадъците на територията на Столична община, подчертават от общината.

Санкциите предвидени в наредбата за неизпълнение на това задължение са глоба с квитанция на място в размер от 10 до 50 лв. или акт за установяване на административно нарушение в размер от 150 лв. до 500 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 12 години

А чие загължение е почистването на тротоарите пред училищата??? Според учителите- на общината...изобщо не съм убеден в това...

10

Анонимен

преди 12 години

Аз въпреки, че съм жена също изринах за пореден път и поредна година пред погледите на 10-15 мъже съседи, които само цъкаха с език и възклицаха колко много сняг има. И въпреки това и аз ще попитам "Кой ще глоби общината за непочистените подлези, спирки, пешеходни пътеки, тротоари и малки квартални улички?" И като не ни разрешават да слагаме снега около дърветата и в градинката къде? С кофи в банята ли да го качвам?

9

redordead

преди 12 години

лошо няма, само ми е чудно, защо, когато има сняг гражданите са длъжни да почистват общинския тротоар, а когато реши да си опъне сергия, за същия този тротоар, трябва да плаща тротоарно право на общината?

fallback